Selecteer een pagina

Algemene voorwaarden Chillaxed

Artikel 1 – Wie is Chillaxed

  1. Deze algemene voorwaarden worden gebruikt door Chillaxed, gevestigd aan Kolkweg 20 P4 (8243PN) in Lelystad en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 80931928.
  2. Chillaxed is bereikbaar via het e-mailadres info@chillaxed.nl en de website https://chillaxed.nl.

Artikel 2— Definities en werking

  1. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:
  2. Opdrachtnemer is Chillaxed en wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid met ‘wij’, ‘ons’ en ‘onze’
  3. Opdrachtgever is de partij, zakelijk of particulier, waarmee wij een overeenkomst hebben gesloten en wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid met ‘jij/je’, ‘jou(w)’ en ‘opdrachtgever’
  4. Met ‘partijen’ worden opdrachtnemer en opdrachtgever samen bedoeld.
  5. Met ‘overeenkomst’ wordt de tussen ons afgesloten overeenkomst bedoeld. In geval van een fysiek product is sprake van een ‘koopovereenkomst’. In alle andere gevallen is sprake van een ‘overeenkomst van opdracht’. Zo nodig wordt in deze algemene voorwaarden daar tussen onderscheid gemaakt.
  6. Met ‘bijeenkomsten’ wordt bedoeld de door ons georganiseerde groepsbijeenkomsten op locatie, zoals maar niet beperkt tot Klanksessies, Cacao ceremonies en Chakradance, en online georganiseerde groepsbijeenkomsten zoals maar niet beperkt tot online workshop sessies.
  7. Met ‘individuele afspraak‘ wordt bedoeld individuele klankmassage, frequentie behandelingen en andere individuele afspraken fysiek op locatie.
  8. Onder ‘schriftelijk’ wordt ook verstaan per e-mail.

Artikel 3 – Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze aanbiedingen, overeenkomsten, aanvullingen, verlengingen (vervolgopdrachten), werkzaamheden en activiteiten, tenzij partijen schriftelijk andere afspraken maken.
  2. Van de algemene voorwaarden afwijkende afspraken gelden alleen als deze schriftelijk zijn vastgelegd.
  3. Wij mogen onze algemene voorwaarden op elk moment wijzigen. Wij zullen je vooraf schriftelijk informeren en de gewijzigde algemene voorwaarden toesturen. We geven daarbij aan vanaf welk moment de gewijzigde algemene voorwaarden van toepassing zijn.
  4. Als de wijziging een verslechtering van jouw rechtspositie met zich meebrengt, kan je uiterlijk binnen twee weken na de kennisgeving bezwaar maakt tegen de wijziging. Dan zoeken wij in overleg naar een passende oplossing.
  5. Als een bepaling in de algemene voorwaarden of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk in strijd met dwingend recht mocht blijken te zijn, dan blijven de overige bepalingen volledig van toepassing. In dat geval geldt datgene wat op wettelijk toelaatbare wijze het dichtst bij de strijdige bepaling komt, waarbij, voor zover mogelijk, het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling in acht worden genomen.
  6. Als onduidelijkheid bestaat over de uitleg van een bepaling in deze algemene voorwaarden of als er tussen partijen een situatie zich voordoet die niet in deze algemene voorwaarden geregeld is, dan zullen partijen in goed overleg afspreken wat dan tussen hen geldt.
  7. Ook als wij niet steeds strikte naleving van deze voorwaarden verlangen, betekent dat niet dat de bepalingen daarvan niet van toepassing zijn, of dat wij het recht verliezen om naleving van de bepalingen van deze voorwaarden te verlangen.

Artikel 4 — Aanbod en aanvaarding overeenkomsten

  1. Een overeenkomst tot deelname aan een dienst tussen Chillaxed en een individuele deelnemer komt uitsluitend tot stand door reservering via de boekingsmodule op de website of schriftelijk via email. Wanneer de betaling van de kosten succesvol is, ontvangt de deelnemer een schriftelijke bevestiging van Chillaxed dat de deelnemer tot de dienst is toegelaten.
  2. Een door Chillaxed gedaan (openbaar) aanbod tot het inschrijven op een aangeboden dienst door middel van een advertentie, een folder, een zogenaamde ‘open dag’ of een gericht schrijven, kan alleen leiden tot een overeenkomst, indien aan het bepaalde in het eerste lid van dit artikel is voldaan.
  3. Elk aanbod van ons is vrijblijvend en mag door ons worden gewijzigd. Een verstuurde offerte vervalt na 14 kalenderdagen.
  4. Prijzen zijn inclusief btw en exclusief bijkomende kosten, tenzij  uitdrukkelijk anders vermeld.
  5. Aan een aanvaarding die afwijkt van ons aanbod zijn wij niet gebonden.  Ook zijn wij niet gebonden aan ons aanbod, als je redelijkerwijs had  kunnen weten dat het aanbod of een onderdeel daarvan een kennelijke  vergissing of verschrijving bevatte.
  6. Een samengestelde prijsopgave verplicht ons niet tot het verrichten van een gedeelte tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.
  7. De overeenkomst die partijen sluiten kan bestaan uit een combinatie van verschillende In dat geval gelden de bepalingen voor de verschillende diensten aanvullend op elkaar.
  8. Ons aanbod bestaat onder meer uit:
    1. Kortdurende online diensten, zoals een e-book, masterclass, online klanksessie (overeenkomst van opdracht)
    2. Online workshops en lesmateriaal, zoals workshop kristallen klankschalen (overeenkomst van opdracht)
    3. Groep events in onze praktijkruimte, zoals klanksessies, workshops, cacao ceremonies (overeenkomst van opdracht)
    4. Individuele afspraken in onze praktijkruimte, zoals klankmassages, privé klanksessies, frequentie behandelingen en het huren van de ruimte (overeenkomst van opdracht)
    5. Producten (koopovereenkomst).

Artikel 5 – Kortdurende online diensten

  1. De overeenkomst tussen partijen wordt aangegaan voor bepaalde tijd.
  2. Voor de online bijeenkomsten geldt dat wij een planning maken en jou informeren over deze planning. Het niet (kunnen) deelnemen aan een online bijeenkomst leidt nooit tot recht op een schadevergoeding of vermindering van je betalingsverplichting.
  3. Online bijeenkomsten kunnen wegens verhindering van de spreker worden afgelast, verplaatst of door een andere begeleider gegeven worden. Dit leidt nooit tot recht op een schadevergoeding of vermindering van je betalingsverplichting.

Artikel 6 – Online workshops en lesmateriaal

  1. De overeenkomst tussen partijen wordt aangegaan voor een bepaalde tijd.
  2. Toegang tot een online workshops en lesmateriaal wordt aangegaan voor bepaalde tijd en verloopt automatisch.
  3. Als wij van mening zijn dat een online workshop niet de uitkomsten geeft zoals door ons verwacht, dan mogen wij de overeenkomst tussentijds opzeggen wegens gewichtige redenen. In geval van een tussentijdse opzegging door ons wordt de afgesproken vergoeding naar rato verminderd. Wij zullen je hierover tijdig informeren en zo mogelijk een alternatief aanbieden.

Artikel 7 – Groep events

  1. Annulering van je deelname aan een groep event kan uitsluitend schriftelijk worden gedaan.
  2. Verplaatsen van je deelname aan een groep event naar een andere datum, kan uitsluiten schriftelijk en tot 3 dagen voor het event worden gedaan. Bij verplaatsing van deelname binnen de gestelde termijn zijn er geen verdere kosten.
  3. Bij annulering van deelname brengen wij de volgende annuleringskosten in rekening:
    1. Tot 5 dagen voor het event €2,50 administratie en transactiekosten
    2. Tussen 5 en 2 dagen voor het event ben je gehouden aan 50% van het overeengekomen bedrag te vergoeden.
    3. Binnen 2 dagen voor het event ben je gehouden aan 100% van het overeengekomen bedrag te vergoeden.
  4. Je kunt je laten vervangen door een ander, nadat je ons hierover schriftelijk hebt geïnformeerd. En in het geval van een cacao ceremonie, minimaal 3 dagen vooraf aan de ceremonie een intake formulier door deze persoon is ingestuurd.
  5. In geval van onvoldoende aanmeldingen of om andere voor ons moverende redenen, zulks uitsluitend ter beoordeling van Chillaxed, kunnen wij een groep event voor aanvang verplaatsen.
    1. Je ontvangt hiervan schriftelijk bericht, uiterlijk 2 kalenderdagen voor de event datum.
    2. Wij verschuiven je deelname naar een volgende datum, als deze datum nog niet bekend is, dan zullen we je daarover informeren en op de hoogte houden.
    3. Als je niet op de nieuwe datum kunt, dan ontvang je van ons een voucher die je kunt gebruiken voor een andere dienst.
    4. Alleen als wij het event niet naar een nieuwe datum kunnen verplaatsen en het event geheel niet door gaat, dan komen de betalingsverplichtingen te vervallen en worden gedane betalingen terugbetaald. Wanneer in bijzondere gevallen restitutie mag plaats vinden, dan houden wij een terugbetalingstermijn aan van maximaal 14 dagen.

Artikel 8 – Individuele afspraken

  1. Annulering van een individuele afspraak kan uitsluitend schriftelijk worden gedaan.
  2. Verplaatsen van een individuele afspraak naar een andere datum, kan uitsluiten schriftelijk en tot 3 dagen voor de afspraak worden gedaan. Bij verplaatsing binnen de gestelde termijn zijn er geen verdere kosten.
  3. Bij annulering van de afspraak brengen wij de volgende annuleringskosten in rekening:
    1. Tot 3 dagen voor de afspraak €2,50 administratie en transactiekosten
    2. Tussen 3 dagen en 1 dag voor de afspraak ben je gehouden aan 50% van het overeengekomen bedrag te vergoeden.
    3. Binnen 1 dag voor de afspraak ben je gehouden aan 100% van het overeengekomen bedrag te vergoeden.
  4. Je kunt je laten vervangen door een ander, nadat je ons hierover schriftelijk hebt geïnformeerd.
  5. In geval van onvoorziene omstandigheden of overmacht kunnen wij een individuele afspraak tot 1 uur voor aanvang verplaatsen.
    1. Je ontvangt hiervan schriftelijk bericht
    2. Er wordt contact opgenomen om een nieuwe afspraak in te plannen. Als je niet op een nieuwe datum kunt, dan ontvang je van ons een voucher die je kunt gebruiken voor een andere dienst.
    3. Alleen als wij een afspraak niet naar een nieuwe datum kunnen verplaatsen en de afspraak geheel vervalt, dan komen de betalingsverplichtingen te vervallen en worden gedane betalingen terugbetaald. Wanneer in bijzondere gevallen restitutie mag plaats vinden, dan houden wij een terugbetalingstermijn aan van maximaal 14 dagen.

Artikel 9 – Producten

  1. Afbeeldingen bij producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de aangeboden producten. Wij kunnen niet garanderen dat het weergegeven product exact overeenkomen met het echte product.
  2. Geaccepteerde bestellingen zullen wij met bekwame spoed en in principe binnen 3
    werkdagen overhandigen aan de vervoerder.
  3. Als de levering vertraagd is of de bestelling niet of niet geheel geleverd kan worden, dan zullen we je hierover schriftelijk informeren.
  4. Als plaats van levering geldt het adres dat jij aan ons kenbaar hebt gemaakt.
  5. Wij dragen het risico van beschadiging en/of vermissing van producten tot het moment van bezorging, tenzij jij de keuze hebt gemaakt voor de vervoerder. In dat geval draag jij het risico tijdens het vervoer.
  6. Onze verkopen en leveringen geschieden tegen de op het moment van bestelling geldende prijzen. Alle prijzen gelden, tenzij schriftelijk anders overeengekomen, inclusief omzetbelasting en zijn af magazijn (Lelystad). Alle prijsverhogingen, ontstaan door wisselingen in valutakoersen, prijsverhogingen van toeleveranciers, overheidsmaatregelen, of welke buiten ons gelegen oorzaak dan ook, kunnen door ons aan de koper in rekening worden gebracht. Wij behouden ons het recht voor wegens ‘kredietbeperking’ een toeslag op onze facturen te berekenen.
  7. Wij staan in voor de goede kwaliteit van onze producten. Indien en voor zover wij garantie verstrekken, zal deze garantie bestaan uit de garantie die een fabrikant van een zaak geeft. Zelf geven wij geen andere garantie dan hetgeen wettelijk is bepaald. Indien wij om welke reden dan ook aansprakelijk zijn voor (product-) schade, zal een koper ten hoogste recht hebben op een wettelijke schadevergoeding.
  8. Alle op de geleverde zaken betrekking hebbende reclamaties dienen binnen 2 dagen na ontvangst van de zaken te zijn ingediend. Na die termijn kunnen geen reclamaties meer in behandeling worden genomen. Geldende gronden voor reclamatie zijn: beschadigde producten, te veel, te weinig, niet of verkeerd geleverde producten; geringe of technisch niet te vermijden afwijkingen in kwaliteit, design, afmeting, kleur, etc. vormen geen grond voor reclamatie.
  9. Retourzending van door ons geleverde zaken kan alleen na onze goedkeuring plaatsvinden. Retour gezonden zaken worden alleen aanvaard als deze franco zijn verzonden. Het doen van enige reclamatie schort de betalingsverplichting niet op.

Artikel 10 – Online diensten

  1. Bij diensten die online geleverd worden geven wij niet de garantie dat deze op ieder moment bereikbaar zijn.
  2. Zonder voorafgaande bekendmaking kunnen wij de online omgeving  (tijdelijk) buiten gebruik stellen en/of het gebruik ervan beperken voor over dit nodig is voor het onderhoud of voor verbetering van het systeem of de online omgeving.
  3. Het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van een online dienst geeft je niet het recht op vermindering van de betalingsverplichting.

Artikel 11 – Termijnen

  1. Overeengekomen termijnen, waaronder levertermijnen, zijn indicatief en nooit fatale.
  2. Je moet ons dan ook eerst schriftelijk in gebreke stellen en een redelijke termijn geven om aan onze verplichtingen te voldoen.
  3. Ons aanbod heeft een duidelijk aangegeven duur. Hieraan is de eventuele toegang tot onze online omgeving verbonden. Als wij je langer toegang geven, dan kan je hieraan geen rechten ontlenen.

Artikel 12 – Inzet derden

  1. Wij mogen de uitvoering van deze overeenkomst geheel of gedeeltelijk overlaten aan een derde. Dit gebeurt met de nodige zorgvuldigheid. Wij blijven te allen tijde verantwoordelijk voor de uitvoering van de overeenkomst. De algemene voorwaarden en de verplichtingen uit de overeenkomst gelden ook voor de door ons ingeschakelde derden.

Artikel 13 – Wat je van ons kunt verwachten

  1. Wij bieden je tools en ondersteuning om gezond, vitaal en ontspannen in het leven te staan.
  2. Ons aanbod is erop gericht om jou te helpen, maar je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen transformatie en ontwikkeling.
  3. Wij geven nadrukkelijk geen (medische) diagnoses. Eventuele rapporten en analyses zijn niet meer dan dat, deze geven informatie, maar zijn nooit bedoeld als vervangende dienst voor medische zorg door een gediplomeerd arts of andere zorgverlener.
  4. Wij geven nadrukkelijk geen garanties voor het behalen van een bepaald resultaat.

Artikel 14 — Wat we van jou verwachten

  1. Je bent gemotiveerd
  2. Je verstrekt ons gevraagd en ongevraagd alle informatie die van belang kan zijn voor de uitvoering van de overeenkomst en informeert ons tijdig over wijzigingen.
  3. Je dient melding te maken bij aanwezigheid van griep, verkoudheid, (bacteriële) infecties of andere overdraagbare ziektes of aandoeningen. Je hoeft bij deze melding niet de aard van de aandoening te vermelden.
  4. Je stelt je respectvol op naar ons, onze medewerkers en andere deelnemers en houdt rekening met hun rechten en privacy.
  5. Tijdens events en afspraken houd je je aan de geldende normen wat betreft de openbare orde, goede zeden en fatsoen. Ook houd je je aan de huisregels die gelden en voor je de door ons, of door ons ingeschakelde derden, gegeven aanwijzingen en instructies op.
  6. Je respecteert ons auteursrecht. Het door ons aan jou beschikbaar gestelde materiaal, waaronder audio, video en documentatie, mag alleen door jou worden gebruikt. Je mag dit materiaal zonder onze schriftelijke toestemming niet verveelvoudigen, openbaar maken, delen met derden of exploiteren.
  7. Het maken van beeld- of geluidsopnames tijdens bijeenkomsten (ongeacht in welke vorm) is niet toegestaan, tenzij wij hier vooraf schriftelijk toestemming voor hebben gegeven. Het maken van opnames tijdens een individuele afspraak is toegestaan mits je dit vooraf aan ons kenbaar hebt gemaakt. Het is uitdrukkelijk verboden deze opnames voor andere doeleinden te gebruiken dan voor persoonlijk gebruik.
  8. Het overtreden van de leden 3 tot en met 7 door of namens jou kan resulteren in onmiddellijke uitsluiting van toegang tot en gebruik van onze diensten. Wij mogen je in dat geval ook verwijderen uit een bijeenkomst. Uitsluiting of verwijdering laat de verplichting tot het betalen van de overeengekomen vergoeding voor de desbetreffende dienst onverlet.

Artikel 15 – Wijziging van de overeenkomst

  1. Wanneer een ziekte of aandoening zoals vermeld in artikel 14, punt 3 verstorend of risicovol kan zijn voor andere deelnemers of medewerkers en niet op tijd gemeld is, mogen wij je de toegang (tijdelijk) weigeren zonder verdere restitutie van betaalde gelden.
  2. Wij bepalen de plaats en tijd waarop de dienst wordt aangeboden. We mogen wijzigingen in plaats en tijd zonder verder overleg doorvoeren.
  3. Wij mogen de inhoud van onze diensten tussentijds wijzigen in verband met een kwalitatieve verbetering. Deze wijzigingen mogen wij zonder overleg doorvoeren.
  4. Bij een wijziging of aanvulling van de gemaakte afspraken door jou of onvoorziene omstandigheden mogen wij de afgesproken prijs of omvang van de opdracht aanpassen.

Artikel 16 — Aansprakelijkheid

  1. Wij zullen je naar beste kunnen adviseren en begeleiden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de beslissingen die je neemt naar aanleiding van onze dienstverlening. Wij kunnen voor de hieruit voorvloeiende schade nooit aansprakelijk worden gesteld.
  2. Je bent zelf verantwoordelijk om te bepalen of je over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid bezit om de dienst af te nemen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de directe of indirecte gevolgen van het ontbreken van die geschiktheid. Je vrijwaart ons voor eventuele aanspraken van derden, waaronder begrepen maar niet daartoe beperkt, mededeelnemers.
  3. Je vrijwaart ons voor de aanspraken van derden ter zake van de in artikel 14 punt 3 bedoelde ziekte of aandoening.
  4. Wij zijn niet aansprakelijk voor indirecte schade – zoals gevolgschade. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor:
    1. schade ten gevolge van fouten in of als gevolg van door jou verstrekte onjuiste, onvolledige of onduidelijke informatie
    2. schade die is ontstaan doordat jij op enigerlei wijze tekort bent geschoten in de nakoming van jouw verplichtingen
    3. schade ten gevolge van het niet of niet volledig bereiken van het door jou beoogde resultaat
    4. beschadigingen, diefstal of verlies van eigendommen en andere schade ontstaan tijdens groep events en individuele afspraken
    5. enig letsel, zowel psychisch als lichamelijk, dat je overkomt tijdens of in verband met het deelnemen aan een dienst.
    6. schade wegens het niet beschikbaar zijn van je online workshop door problemen met de hosting
    7. afwijzingen, disfunctioneren van accounts en software van derden, die nodig of optioneel zijn voor het gebruik van onze software.
    8. schade wegens cybercriminaliteit zoals hacking, malware, ransomware en dergelijke.
  5. De vergoeding, waaronder schadevergoeding, welke wij aan jou verplicht zouden zijn te betalen gebaseerd op welke rechtsgrond dan ook, is per voorval of combinatie van gelijksoortige en verbonden voorvallen beperkt tot het bedrag dat jij het jaar voorafgaand aan de schadeveroorzakende gebeurtenis op grond van de overeenkomst aan ons hebt betaald.
  6. Wij mogen aansprakelijkheidsbeperkingen van de door ons ingeschakelde anderen tegenover jou inroepen.
  7. De opgenomen  aansprakelijkheidsbeperkingen gelden niet in geval van opzet of grove schuld.
  8. Als wij aansprakelijk zijn, moet je ons in de gelegenheid stellen de schade in redelijkheid en zoveel als mogelijk is te beperken of ongedaan te maken. Je hieraan verleent dan alle mogelijke medewerking.

Artikel 17 – Facturatie en betaling

  1. Voor onze diensten ontvang je een digitale factuur, die wordt verstuurd naar het door jou opgegeven e-mailadres. Verzending naar dit e-mailadres geldt als ontvangst door jou.
  2. Facturen dienen binnen 14 dagen na factuurdatum te zijn voldaan, tenzij partijen hierover schriftelijk andere afspraken hebben gemaakt.
  3. Uitgangspunt is dat vooraf het gehele bedrag dient te worden betaald.
  4. Als je (een gedeelte) vooruit moet betalen, dan kun je geen aanspraak maken op levering totdat deze betaling volledig heeft plaatsgevonden.
  5. Aftrek, verrekening en opschorting wegens vermeende of daadwerkelijk toerekenbare tekortkomingen is niet toegestaan.
  6. Wordt er op een factuur niet of niet op tijd betaald? Dan ben je na het verstrijken van de betalingstermijn van rechtswege in verzuim, dus zonder dat een nadere ingebrekestelling noodzakelijk is. De vordering is dan direct opeisbaar. Eventuele betalingsregelingen komen te vervallen. Over het openstaande bedrag wordt de wettelijke handelsrente berekend, vanaf de vervaldag totdat alles is betaald. Eventuele gemaakte invorderingskosten dient u dan te voldoen. Die bedragen 15 procent van het openstaande bedrag en tenminste 75 euro.
  7. Als je niet voldoet aan je betalingsverplichtingen dan mogen wij onze dienstverlening opschorten. De betalingsverplichting blijft echter onverkort bestaan, ook over de periode waarover wij de dienstverlening hebben opgeschort en je dus geen aanspraak hebt kunnen maken op onze dienstverlening.
  8. In geval van liquidatie, faillissement, beslag of surseance van betaling van jou zijn de vorderingen van ons op jou onmiddellijk opeisbaar.
  9. Lukt het een keer niet om te betalen? Neem dan direct contact met ons op, in ieder geval voor de dag waarop de betaling had moeten plaatsvinden. Wij zullen dan, indien mogelijk, samen met jou een passende oplossing proberen te vinden.

    Artikel 18 — Vertrouwelijkheid en geheimhouding

    1. Partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
    2. Als één der partijen op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak gehouden is vertrouwelijke informatie aan een bevoegde autoriteit of aan een door de wet of bevoegde autoriteit aangewezen derden te verstrekken, en de desbetreffende partij geen beroep toekomst op een wettelijk dan wel door de bevoegde rechter of autoriteit erkend of toegestaan recht van verschoning, dan is die partij daardoor niet aansprakelijk voor enigerlei daaruit voortvloeiende schade.
    3. Deze omstandigheid kan geen aanleiding zijn de overeenkomst op welke wijze dan ook te beëindigen.

    Artikel 19 – Auteursrecht

    1. Op alle door ons opgestelde en verstrekte werken, waaronder begrepen, maar niet beperkt tot lesmateriaal, (digitale) werkboeken, e-books, (online) workshops, video’s en podcasts, berust het auteursrecht uitsluitend bij ons. Deze werken zijn uitsluitend bestemd om door jou persoonlijk te worden gebruikt.
    2. Zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming mogen deze werken niet worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt, aan derden verstrekt of geëxploiteerd, ook niet wanneer het slechts een deel hiervan betreft, tenzij het algemene ideeën, concepten, kennis en technieken betreft. Wij kunnen aan een dergelijke toestemming voorwaarden verbinden, waaronder het betalen van een vergoeding.
    3. Zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming mogen deze werken niet worden niet worden gebruikt voor de training van, of het vragen stellen aan een applicatie waarin enige vorm van kunstmatige intelligentie (AI) wordt toegepast.

    Artikel 20 – Boetebepaling

    1. Bij overtreding van de artikel 19 door of namens jou ben je ons een direct opeisbare boete van €5.000 (zegge: vijfduizend euro) verschuldigd voor iedere overtreding en ook €200 (zegge: tweehonderd euro) voor iedere dag of dagdeel dat de overtreding voortduurt, onverminderd ons recht om in plaats van de boete (volledige) schadevergoeding te vorderen en onverminderd al onze overige rechten.

    Artikel 21 – Overmacht

    1. Overmacht ontslaat ons van de plicht tot nakoming van de overeengekomen overeenkomst, zonder dat er voor jou een recht ontstaat op vergoeding van kosten, schade en rente. Met overmacht wordt bedoeld een situatie waarin het voor ons redelijkerwijs onmogelijk is of wij gehinderd worden om de diensten te verlenen zoals afgesproken en ons daarvan geen verwijt te maken valt en ook niet anderszins voor onze rekening komt. Voorbeelden van overmacht zijn ziekte of overlijden van een medewerker, epidemie/pandemie, oorlog of daarop lijkende situaties, stroomstoring, overstroming, aardbeving, brand, werkstaking in ons bedrijf of bij onze leveranciers, gewijzigde overheidsmaatregelen, internetstoring, computerstoring, cybercriminaliteit en netwerkaanvallen.
    2. Wij hebben ook het recht ons op overmacht te beroepen als de omstandigheid die (verdere) nakoming van de overeenkomst verhindert, intreedt nadat wij onze verbintenis hadden moeten nakomen.
    3. Als sprake is van overmacht, dan zullen wij je zo snel mogelijk informeren. Zo mogelijk zullen we een passende oplossing proberen te vinden. In geval van langdurige (langer dan drie maanden) of blijvende overmacht mag je de opdracht schriftelijk ontbinden zonder dat jij aanspraak kan maken op vergoeding van de schade. Je blijft verplicht het al uitgevoerde deel van de opdracht te vergoeden.

    Artikel 22 – Recht op inzage

    1. Je hebt recht op inzage in jouw persoonsgegevens. Je kunt ons te alle tijden vragen om inzage in deze gegevens. Wij moeten dan duidelijk aangeven:
      1. welke gegevens wij gebruiken;
      2. om welke gegevens het gaat;
      3. wat het doel is voor gebruik;
      4. aan wie wij eventueel de gegevens verstrekken;
      5. wat de herkomst van de gegevens is.
    2. Je hebt alleen inzage in je eigen gegevens. Je kunt een verzoek tot inzage schriftelijk, per brief of e-mail bij ons indienen. Wij zijn als organisatie verplicht binnen 4 weken schriftelijk of per e-mail te reageren op je inzageverzoek.
    3. Wij zullen bij een inzageverzoek, altijd controleren wie je bent. Hiervoor kunnen wij enkele vragen stellen, om te controleren of het overeenkomt met wat wij geregistreerd hebben of om je identiteitsbewijs vragen.
    4. Het is ook mogelijk dat wij je kopieën of afdrukken geven van de stukken die over jou gaan.
    5. Bij hoge uitzondering vragen wij je om ter plekke de gegevens te komen inzien.

    Artikel 23 – Recht op rectificatie en aanvulling

    1. Je hebt het recht om je onjuiste persoonsgegevens te laten wijzigen. Of om je persoonsgegevens aan te vullen.
    2. Wij zijn er verantwoordelijk voor dat de persoonsgegevens die wij verwerken juist zijn. Wij zullen deze gegevens actualiseren als dat nodig is. Indien nodig zullen wij derde partijen doorgeven dat je gegevens zijn aangepast of aangevuld.
    3. Als je correctie van je gegevens wilt, moet je aangeven welke wijzigingen je wenst. Je kunt per e-mail om correctie vragen.
    4. Wij als organisatie zijn verplicht binnen 4 weken schriftelijk of per e-mail te reageren op je correctieverzoek. Besluiten wij je gegevens te corrigeren, dan moet dat zo snel mogelijk gebeuren.
    5. Voordat wij je correctieverzoek in behandeling nemen, zullen wij controleren of je daadwerkelijk degene bent die je zegt te zijn.

    Artikel 24 – Recht op vergetelheid

    1. Binnen de AVG is het zogeheten recht op vergetelheid opgenomen. Dit recht houdt in dat een organisatie in een aantal gevallen iemands persoonsgegevens moet wissen als diegene daarom vraagt. Recht op vergetelheid geldt in de volgende situaties:
      1. data niet meer nodig;
      2. intrekken toestemming;
      3. bezwaar;
      4. onrechtmatige verwerking;
      5. wettelijke bepaalde bewaartermijn is verstreken.
    2. Vraag je ons op grond van dit recht om je gegevens te wissen, dan zullen wij dit onmiddellijk moeten doen, maar toch uiterlijk binnen een maand. Indien nodig zullen wij derde partijen doorgeven dat je gegevens gewist zijn en dat zij hetzelfde moeten doen. Wij zullen ook je gegevens van digitale back-up bestanden verwijderen.
    3. Ook hier zullen wij altijd controleren of je daadwerkelijk degene bent die je zegt te zijn.

    Artikel 25 – Recht op dataportabiliteit

    1. Het recht op dataportabiliteit is het recht om digitale persoonsgegevens over te dragen. Dit is een nieuw recht, dat je naast de bestaande privacyrechten hebt. Dit recht kun je gebruiken wanneer je besluit niet langer klant te zijn bij ons en/of klant wordt bij een andere organisatie.
    2. De gegevens die onder dit recht vallen, betreffen alleen digitale gegevens. Papierendossiers vallen er dus niet onder. Het gaat over digitale persoonsgegevens die wij als organisatie met toestemming van jou verwerken en/of om de aangegane overeenkomst met je te kunnen uitvoeren.
    3. Wij dienen deze digitale gegevens te verstrekken in een vorm die het voor jou makkelijk maakt om de gegevens te hergebruiken en door te geven aan een andere organisatie. Wij zijn derhalve verplicht om de gegevens in een gestructureerd, veelgebruikt en machine leesbaar formaat te verstrekken.
    4. Wanneer je om deze persoonsgegevens vraagt zullen wij ze zo snel mogelijk beschikbaar stellen, maar in ieder geval binnen een maand.
    5. Wij zijn, nadat wij uw persoonsgegevens hebben verstrekt, niet verantwoordelijk voor wat je daarmee doet. Ook niet voor de verwerking van uw gegevens door een andere organisatie. Natuurlijk dragen wij er zorg voor dat het verstrekken van uw gegevens niet leidt tot enige vorm van datalek.
    6. Dit recht betekent overigens niet automatisch dat wij je gegevens na overdracht (dienen te) vernietigen. Zolang je klant bij ons bent, moeten wij je persoonsgegevens blijven verwerken voor de noodzakelijke en gerechtvaardigde doeleinden van onze organisatie.

    Artikel 26 – Recht op beperking van verwerking

    1. In bepaalde situaties is het recht op beperking van het gebruik van de gegevens van toepassing. Dit geldt in de volgende situaties:
      1. Gegevens zijn mogelijk onjuist
        1. Geef je aan dat wij onjuiste persoonsgegevens gebruiken? Dan mogen wij deze gegevens niet gebruiken zolang wij niet hebben gecontroleerd of de gegevens wel kloppen.
      2. De verwerking is onrechtmatig
        1. Wanneer het ons niet is toegestaan om bepaalde persoonsgegevens van jou te verwerken, maar je wilt niet dat wij de gegevens wissen. Bijvoorbeeld omdat je de gegevens later nog wil kunnen opvragen.
      3. Gegevens zijn niet meer nodig
        1. Wij hebben de persoonsgegevens niet meer nodig voor het doel waarvoor wij ze hebben verzameld. Maar je hebt de persoonsgegevens nog wel nodig voor een rechtsvordering. Bijvoorbeeld een juridische procedure waarbij je betrokken bent.
      4. Betrokkene maakt bezwaar
        1. Maakt u bezwaar tegen het verwerken van uw persoonsgegevens? Dan moeten wij stoppen met het verwerken van deze gegevens, tenzij wij dwingende gerechtvaardigde gronden voor de verwerking aanvoeren die zwaarder wegen dan jouw persoonlijke belangen, rechten en vrijheden. Zo lang nog niet duidelijk is of onze gronden zwaarder wegen, mogen wij de gegevens niet verwerken.
      5. Op het moment dat de persoonsgegevens aan derden verstrekt zijn, zullen wij aan hen doorgeven dat wij de gegevens hebben beperkt en hen verzoeken dit ook te doen.

    Artikel 27 – Recht op bezwaar

    1. Je hebt het recht bezwaar te maken tegen het verwerken van je persoonsgegevens. Wij verwerken je persoonsgegevens op grond van gerechtvaardigd belang (het verrichten van een reguliere bedrijfsactiviteit). Indien je bezwaar maakt dienen wij de verwerking van je persoonsgegevens te stoppen.
    2. In dit geval kan het betekenen dat wij geen reguliere bedrijfsactiviteit meer voor je kunnen uitvoeren en dat onze dienstverlening stopt, zonder verder recht op restitutie.

    Artikel 28 – Klachten

    1. Heb je een klacht over onze dienstverlening of factuur? Neem dan zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen, schriftelijk contact met ons op, zodat wij de klacht kunnen bespreken
    2. Je geeft een zo duidelijk mogelijke omschrijving van de klacht, zodat wij in staat zijn inhoudelijk te reageren en, als de klacht gegrond, te zorgen voor een passende oplossing. Een klacht die niet duidelijk is omschreven kunnen wij niet in behandeling nemen.
    3. Een klacht schort jouw betalingsverplichting niet op.
    4. Alle klachten bespreek je eerst met ons. Je publiceert geen klachten online, op social media, of anderzijds.

    Artikel 29 –  Afsluitende bepalingen

    1. Bij beëindiging van de overeenkomst blijven bepalingen die naar hun aard bestemd zijn om voort te duren hun gelding behouden, zoals, maar niet beperkt tot, bepalingen betreffende auteursrecht, geheimhouding en aansprakelijkheid.
    2. Iedere vordering van opdrachtgever, behalve een vordering die al door mij is erkend, vervalt door het enkele verloop van 12 maanden na het ontstaan van de vordering, tenzij binnen deze termijn bij aangetekend schrijven gemotiveerd bezwaar is gemaakt of een rechtsvordering is ingesteld.
    3. Partijen zullen pas een beroep op de rechter doen, nadat zij zich in alle redelijkheid hebben ingespannen een geschil in onderling overleg op te lossen, waar mogelijk door middel van mediation.

    Artikel 30 – Toepasselijk recht

    1. Op al onze offertes, aanbiedingen en overeenkomsten is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. Alle geschillen tussen ons en kopers zullen bij uitsluiting worden berecht door de Nederlandse Burgerlijke Rechter.

    Additionele disclaimers

    Belangrijke mededeling over verantwoordelijkheid – aansprakelijkheid
    Vanwege wettelijke redenen vragen wij uw aandacht voor het volgende:

    1. Alle informatie en diensten op de internetpagina’s van Chillaxed zijn niet bedoeld om enige vorm van aansprakelijkheid te impliceren. Er wordt geen garantie of toezegging gedaan dat gebruik van een product een verbetering of oplossing van een bepaalde situatie of toestand zal opleveren.
    2. Wij wijzen er nadrukkelijk op dat de inhoud van deze pagina’s uitsluitend informatief van aard is. Deze informatie is geen vervanging voor professioneel advies of behandeling door een erkende arts of gekwalificeerde natuurgeneeskundige.
    3. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor claims of gevolgen die kunnen voortvloeien uit de informatie op deze internetpagina’s of websites.

    Beperkte aansprakelijkheid

    1. De op de website aangeboden producten worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid. Deze producten kunnen op elk moment wijzigen zonder voorafgaande.
    2. In het bijzonder zijn alle prijzen op de website onder voorbehoud van type- en programmeerfouten. Voor de gevolgen van dergelijke fouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Geen overeenkomst komt tot stand op basis van dergelijke fouten.

    Chillaxed

    Adres

    Kolkweg 20 04
    8243PN Lelystad

    Vragen | Contact

    Heeft u vragen naar aanleiding van de algemene voorwaarden? Stuur een mail naar info@chillaxed.nl of een WhatsApp bericht naar 06 4833 6800